HOFOR och GreenGo Energy påbörjar byggandet av 29MWp solpark i Danmark

GreenGo Energy kan stolt meddela att byggandet av projektet M12, en 29 MWp solpark i Fjerritslev, Danmark, har påbörjats. Parken kommer att producera 37,5 GWh årligen, vilket motsvarar grön el till över 9 000 hushåll. Projektet kommer att kopplas till elnätet under 2022 och vara fullt driftsatt i mitten av 2023.

Projekt M12 köptes av HOFOR från GreenGo Energy 2021, och HOFOR har nu fattat slutgiltigt investeringsbeslut (FID) efter framgångsrikt slutförd utveckling. Ett EPC-kontrakt har tecknats med Chintec, och GreenGo kommer att vara EPC-chef under hela byggprocessen fram till kommersiell drift (COD) enligt ett EPC Managementavtal.

Bevara och förbättra biologisk mångfald

Både HOFOR och GreenGo Energy betonar att naturen och den biologiska mångfalden i projektområdet både bevaras och förbättras. Det kommer att finnas gröna och naturliga planteringar runt solparken och utrymme skapas för vilda blommor att växa i området så att den biologiska mångfalden naturligt stärks.

Jesper Pedersen, områdeschef för vind, sol och energihandel på HOFOR, kommenterar:

Solenergi är ett utmärkt komplement till våra vindparker. Vi uppskattar verkligen vårt starka partnerskap med GreenGo Energy och de lokala markägarna samt andra intressenter i detta projekt. Vi är nu spända på att passera FID och påbörja byggandet av denna stora solpark. För oss är projekt M12 attraktivt på grund av kapaciteten och möjligheten att tillämpa det senaste inom sol-PV-teknik för att maximera energiutbytet.

Karsten Nielsen, grundare och VD på GreenGo Energy fortsätter:

På GreenGo är vi djupt specialiserade på projektursprung, utveckling, teknisk design och byggande av solparker, och vi är spända på att nu nå byggstarten för Mermaid M12 solparken i Fjerritslev med nätanslutning och första kraft redan i år. Vi ser HOFOR som en mycket kompetent och långsiktig tillväxtpartner som delar våra värderingar och ambitioner att påskynda energiövergången.

Om GreenGo Energy

GreenGo Energy grundades 2011 med visionen att påskynda omställningen till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGo Energys 360° fullserviceplattform inkluderar ursprung, utveckling, avtal om energiköp, ingenjörskonst, inköp, byggledning, O&M och tillgångsförvaltningstjänster, helt skräddarsydda och unika för våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo Energy har mer än 18 GWp av sol- och lagringsprojekt i olika utvecklings- och byggskeden i USA och i norra Europa, varav mer än 6 GWp har uppnått fullständig finansiering genom partnerskapsavtal med investerare i förnybarhetssektorn.

Mer information om företaget finns på www.greengoenergy.com 

Om HOFOR

HOFOR skapar hållbara städer och samhällen. Som Danmarks största bruksföretag vill HOFOR ta ledningen i den gröna omställningen och aktivt bidra till att Danmark uppnår sitt ambitiösa mål att minska CO2-utsläppen med 70 procent till 2030.


Mer information om företaget finns på www.hofor.dk

Föregående
Föregående

Profil med senior erfarenhet från solenergibranschen ansluter sig till GreenGo Energy

Nästa
Nästa

GreenGo and Skovgaard Energy start construction of new solar farm